اخبار و اطلاعات روز دنيا
ادامه مطلب ...
سوال دوم : ادامه مطلب ... خالکوبی های ریز روی بدن ماهیان گلدفیش در چینخالکوبی گلدفیش نماد خوش شانسی و همانگی است. اما در اقدامی وسیع در چین، خود گلد فیش ها مورد خالکوبی قرار گرفته اند و نشان هایی بروی بدنشان حک شده تا برای صاحبانشان خوش شانسی بیاورد.
ایسنا: محققان انگلیسی با استفاده از سلولهای بنیادی کره چشم انسان موفق شدند بخشی از بینایی را به موشهای نابینا بازگردانند. گلوکوم یا آب سیاه در اثر افزایش فشار داخل چشمی ایجاد میشود و در این حالت سلولهای گانگلیونی شبکیه که مسؤول انتقال اطلاعات از شبکیه به مغز هستند، از بین میروند و فرد به مرور زمان بینایی خود را از دست میدهد. محققان دانشگاه لندن و بیمارستان چشم پزشکی مورفیلد اعلام کردهاند که موفق به بازسازی سلولهای گانگلیونی شبکیه چشم موش با استفاده از سلولهای بنیادی چشم انسان شدهاند. در این شیوه درمانی از سلولهای بنیادی استخراج شده از اعصاب جدید در پشت کره چشم استفاده شده است. سلولهای بسیار نادر در چشم به نام سلولهای بنیادی «گلیا مولر» از نمونه چشمهای اهدایی جمع آوری و در آزمایشگاه کشت داده شده و به سلولهای گانگلیونی شبکیه تبدیل شدند. سلولهای تولید شده به چشمان موشهای فاقد سلول گانگلیونی شبکیه پیوند زده و سپس الکترودهایی به سر موشها متصل شدند تا فعالیت مغزی در زمان مشاهده نور ثبت شوند. به گفته دکتر «آسترید لیمب»، محقق دانشگاه لندن، سلولهای جدید بطور معمول به عصبهای بینایی متصل نشدند، اما به نوعی به اعصاب شبکیه متصل شدند و انتقال اطلاعات از شبکیه به مغز صورت گرفت. پروفسور «پنگ خاو» مدیر موسسه ملی تحقیقات سلامت مورفیلد نیز معتقد است: نتایج این دستاورد بسیار حیرت انگیز است که نشان می دهد در آینده با استفاده از سلولهای بنیادی که در چشم همه ما وجود دارد، می توان آب سیاه را درمان کرد. اگرچه این آزمایش تا تکمیل شدن به تحقیقات بیشتری نیاز دارد، اما در صورت داشتن نتیجه مشابه در انسان می تواند نوید دهنده درمان نابینایی ناشی از آب سیاه باشد. نتایج این تحقیق در مجله Stem Cells Translational Medicine منتشر شده است.
ردپای یک ابرنواختر ناشناخته در متون مورخین ایرانی در مقاله ی قبل راجع به ابرنواختر تیکو و گزارشهای آن در یکی از کتب تاریخی ایرانی پرداختیم. در این قسمت از یک شاهد عینی نام می بریم که خود ابرنواختر تیکو را در 1572 دیده است:
![]() نوشتههای حسن بیگ روملو در کتابی به نام «احسن تواریخ» به شاه اسمعیل دوم عرضه شده است. در این کتاب اگر به حوادث سال 980 مراجعه کنیم باز هم نشانههایی از ثبت ابرنواختر سال 1572یبینم. هر چند که گزارش روملو با گزارش قزوینی اندکی تفاوت دارد، اما نکتهای بسیار مهم در گزارش روملو موجود است که شایستهی توجه و پژوهشهای بیشتر است. با هم به گزارش روملو نگاهی میاندازیم تا نکتهی بدیع گزارش وی را پیدا کنیم «در این سال آتشی در آسمان در جنب قطب شمالی ظاهر شده تا مدت 9ماه امتداد یافته، آخر از نظرها غایب شد. قبل از این، در زمان انس پادشاه روم که معاصر قباد پدر انوشیروان بود این نوع علامتی در قطب شمالی واقع شد، مدت هفت ماه امتداد یافته آخر به طریق خاکستر فرو ریخته بعد از آن علت طاعون در بلاد روم واقع شد»
ادامه مطلب ...
وظايف ستارگان اساطيري ايران ![]() در ادب پهلوي ستارگان به دو دستهي هرمزدي و اهريمني تقسيم ميشوند. اختران يا ثوابت به خاطرسکون و آرامششان هرمزياند و اباختران يا سيارات، به سبب هرزگي و ناآراميشان در فضا، اهريمني. ماه و خورشيد و همهي ستارگان تا پديدار شدن اهريمن ثابت و بي حرکت بودند و روزگار به پاکي ميگذشت و همه جا نيمروز بود، اما با آمدن اهريمن [برخي] به حرکت درآمدند و تا فرجام ازحرکت بازنايستند. اباختران همهي نظام زمان را که به اختران است ميآشوبند و فراز و فرود ميآورند.
ادامه مطلب ...
لشکرکشيهاي اساطيري در آسمان ![]() در اساطير ايران هر يک از هفت اباختر، سپاهبد ستيز و نبرد با يکي از اختران است. هرمزد (=مشتري) با هفتورنگ که سپاهبد شمال است، در جنگ است؛ کيوان که سپاهبد سپاهبدان اباختران است، با ميخِ ميانِ آسمان که سپاهبد سپاهبدان اختران است مي جنگد؛ بهرام با وَنَند، که سپاهبد خاوران است؛ ناهيد با سَدويس (سهيل)، که سپاهبد نيمروز است؛ تير با تشتر، که سپاهبد خراسان است؛ و گوزَهر و موش پريِ دنب دار با خورشيد و ماه. بدون ترديد اين نبردها در شکلگيري افسانههاي اساطيري و همچنين صورفلکي براي ايرانيان باستان نقش بسيار مهمي داشتهاند. آنها گمان ميکردند که پيدايش خسوف و کسوف به اين خاطر است که ماه سياه و خورشيد يا مهر سياه خود در ميان خورشيد و ماه از يک سو و زمين از سوي ديگر قرار ميدهند. [فيثاغوريان باستان هم چنين اعتقادي داشته اند.] نبرد تير با تشتر يکي از نمونههاي زيباي برداشت ايرانيان از نبرد اباختران است. اباختران همهي نظام زمان را، که مربوط به اختران است ميآشوبند و فراز و فرود ميآورند.
ادامه مطلب ... آخرین مطالب ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() موضوعات ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() پیوندهای روزانه پيوندها |
|||
![]() |